Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На будмайданчику обласного кардіоцентру розпочалися активні будівельні роботи

На будмайданчику обласного кардіоцентру розпочалися активні будівельні роботи

tehnika

Сьогодні на місці будівництва нового корпусу майбутнього кардіологічного центру у Полтаві по вулиці Макаренка, 1-а було задавлено останню палю під фундамент. Саме задавлено, адже на будівництві використовується сучасна техніка і технологія, коли палі не забивають, а акуратно «втискають» у землю.

Початок активних будівельних робіт на майданчику проінспектував голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Біля пального поля паралельно ведеться розробка котловану. Як коментує начальник управління капітального будівництва Полтавської ОДА Тимофій Голбан, далі проводитимуться бетонні монолітні роботи, зокрема й заливання фундаменту.

Власне, будівля нового корпусу обласного кардіологічного диспансеру, де розмістяться інтервенційна кардіологія та реабілітація, буде монолітно-каркасною.

tymofij-holban-ta-valerij-holovko

— Переваг у цієї технології декілька, — коментує Тимофій Голбан. — По-перше, вільне планування поверхів. По-друге, жорсткість конструктивну. На жаль, сучасна цегла високою якістю не відрізняється. Натомість моноліт — це товарний бетон, має армований каркас, відзначається високою міцністю, а випадки деформування абсолютно виключені.

na-budmajdanchyku

Монолітна конструкція дає широкі можливості для планування внутрішнього простору приміщення. Тут немає несучих стін. Власне, стіни можна облаштовувати там, де це необхідно. У випадку з новим корпусом кардіодиспансеру йдеться про формування операційних необхідної площі чи палат відновлення, лабораторій тощо. Тим більше, що в існуючому на сьогодні корпусі диспансеру якраз із цим проблема — у будівлі бракує місця для встановлення сучасного обладнання.

Нагадаємо, що проектом передбачено реконструкцію існуючої будівлі кардіодиспансеру і добудову нового корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації. Новий корпус кардіологічного центру матиме 6 поверхів, його площа — майже 11 тисяч квадратних метрів. Разом з існуючою будівлею він створить єдиний кардіологічний центр.

Перейти до вмісту