Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна 

Кабмін спростив процедуру грошової оцінки сільськогосподарських земель

Кабмін спростив процедуру грошової оцінки сільськогосподарських земель 

szwcqcsq

Кабмін затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, що має на меті спростити проведення такої оцінки та доступ до інформації про неї.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, пише ZIK.UA.

«Це спрощення розрахунків при використанні методики, можливість масової оцінки і внесення до земельного кадастру, а також забезпечення можливості автоматизованої видачі інформації про нормативну грошову оцінку конкретної земельної ділянки», – сказав міністр аграрної політики Тарас Кутовий, представляючи постанову.

За словами міністра, спрощення методики дасть змогу систематизувати процес грошової оцінки, усунути корупційну складову в цій сфері і забезпечити коректний аудит сільськогосподарських земель.

Як відомо, Державне агентство з питань геодезії, картографії і кадастру України (Держгеокадастр) ініціювало перегляд договорів оренди сільськогосподарських земель державної власності з метою приведення їх орендної ставки до ринкових умов. Станом на кінець 2015 року в Україні із суб’єктами господарювання було укладено 50,8 тис. договорів оренди сільгоспземел державної власності, з яких понад половина – 51%, або 25,7 тис. договорів, укладені з орендною ставкою нижче 3% від нормативної грошової оцінки землі. 

Перейти до вмісту