Ви тут:
Суспільство Україна 

Європарламент прийняв резолюцію про протидію російським ЗМІ

Європарламент прийняв резолюцію про протидію російським ЗМІ

file42240742_87a70b95-1Європарламент прийняв резолюцію про протидію ворожої Євросоюзу пропаганді, яка виходить із Росії.

Про це з посиланням  на  «Інтерфакс» пише Hromadske.

У документі говориться, що така пропаганда є частиною гібридної війни і націлена на те, щоб спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу, послабити стратегічну єдність ЄС і його північноамериканських партнерів, паралізувати процес прийняття рішень, дискредитувати інститути ЄС і трансатлантичне партнерство.

Європейські парламентарії також зазначили, що Росія використовує контакти з політиками ЄС не стільки для справжнього діалогу, скільки з метою пропаганди та публічного ослаблення загальної позиції ЄС.

«Європарламент визнає, що російський уряд агресивно використовує цілий спектр засобів і інструментів  для атак на демократичні цінності, для розколу Європи, для забезпечення підтримки всередині країни і створення враження про розбіжності між країнами Східного сусідства і ЄС», — йдеться в документі.

Серед таких інструментів в документі називаються: «Аналітичні центри та спеціальні фонди — «Русский мир», спеціалізовані установи — «Россотрудничество» багатомовні телевізійні канали, наприклад, «Russia Today», так звані інформаційні агентства і мультимедійні сервіси, транскордонні громадські та релігійні групи, соціальні мережі і інтернет тролі.

Як зазначають у Європарламенті, Росія виділяє на дезінформацію і пропаганду значні кошти, фінансує політичні партії та інші організації всередині ЄС з метою руйнування його політичної згуртованості.

Пропаганда, йдеться в резолюції, спрямована на журналістів, конкретних політиків і громадян ЄС.

Як стверджують в Європарламенті, значна частина ворожої пропаганди побудована на тому, щоб представити деякі європейські країни «частиною традиційної сфери впливу Росії».

Серед інших ворожих джерел пропаганди зазначено угрупування «Ісламська Держава» та «Аль-Каїда».

Перейти до вмісту