Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати Полтавської облради звернулися до Верховної Ради України та Кабміну (текст)

Депутати Полтавської облради звернулися до Верховної Ради України та Кабміну (текст)

oblasna_rada

На сьогоднішньому засіданні сесії Полтавської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання розшуку громадян України, зниклих безвісти у зоні проведення АТО, встановлення пільг сім’ям зниклих безвісти у зоні проведення АТО.

Публікуємо поавний текст звернення:

Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання розшуку громадян України, зниклих безвісти у зоні проведення АТО, встановлення пільг сім’ям зниклих безвісти у зоні проведення АТО

З початком збройної агресії Російської Федерації проти України на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України стало багато співвітчизників: військовослужбовців, працівників силових структур та Державної служби України з надзвичайних ситуацій; резервістів, добровольців. Значну допомогу захисникам України у зоні проведення антитерористичної операції надають волонтери та медики.

У ході проведення антитерористичної операції на сході України понад 1,5 тис. громадян – військових, цивільних осіб, у тому числі дітей, працівників органів внутрішніх справ та Національної гвардії – зникли безвісти.

Люди, яким нічого невідомо про долю їхніх рідних, зневірилися звертатися до державних органів за сприянням у пошуках, особливо коли це стосується непідконтрольних територій. Відсутність коштів на медичне обстеження і лікування, належне утримання дітей, критичний психологічний стан, нескінченні юридичні складнощі, відсутність інформації про перебіг розшуку зниклих рідних, поїздки у зону ризику на непідконтрольні території, безвість – те, з чим доводиться жити багатьом родинам вже третій рік поспіль. Сотні розлучених сімей шукають близьких, залишаються в очікуванні бодай якоїсь інформації про рідних.

Питання щодо розшуку зниклих безвісти осіб регулюється сьогодні за цивільним законодавством України. При цьому не враховується, що людина зникла під час бойових дій, а не в мирний час.

Відтак, зважаючи на соціальну значимість порушеної проблеми, просимо на законодавчому рівні врегулювати питання розшуку громадян України, зниклих безвісти у зоні проведення АТО, а також встановити пільги, спрямовані на поліпшення матеріальної стану постраждалих родин, рідні яких зникли безвісти у зоні проведення АТО, розглянути можливість встановлення таким родинам відповідного статусу.

Прийнято на пленарному засіданні одинадцятої позачергової сесії обласної ради сьомого скликання

Читайте також: 

Депутати Полтавської облради відмовили нафтогазовим компаніям у наданні спецдозволів на видобування надр

Хвилина мовчання та нагородження, – стартувала сесія Полтавської облради (ФОТО)

Після тривалих обговорень, з 19-ма керівниками на Полтавщині продовжили та уклали контракти 

Сесія без політики та з відмовою на видобування надр: коментар голови Полтавської облради

На Полтавщині перейменували чотири села

Перейти до вмісту