Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Аудит і верифікація дадуть змогу заощадити на витратах держбюджету

Аудит і верифікація дадуть змогу заощадити на витратах держбюджету

Гривны

Управлінням соціального захисту населення Автозаводського району департаменту праці, соціального захисту населення та питань АТО виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, ще до початку ревізії самостійно проведено перевірку окремих персональних даних, які впливають на підстави, що дозволяють виплачувати внутрішньо переміщеним особам щомісячну допомогу, під час якої встановлено безпідставне її призначення, на загальну суму 457,7 тис. грн.

Незважаючи на це, державні аудитори під час контрольного заходу зафіксували ще ряд порушень, на суму майже 340 тис. грн.

Зокрема, встановлено виплату щомісячної допомоги, в сумі майже 300 тис. грн 35-м внутрішньо переміщеним особам (далі – ВПО), які фактично не проживали за місцем реєстрації, як ВПО або до початку збройного конфлікту проживали (працювали) на території за його межами.

Встановлено також, що внаслідок подання паспортів, які обліковуються компетентними органами, як втрачені або вкрадені (недіючі) окремі особи незаконно отримали щомісячну адресну допомогу та субсидію на оплату житлово – комунальних послуг, на загальну суму майже 25 тис. грн.

Окрім того, нутрішньо-переміщені особи, які подали в заявах недостовірні дані про наявність у них відповідного депозитного вкладу незаконно отримали соціальну допомогу на понад 15 тис. грн.

За рішенням Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області призупинено виплат на суму 22,5 тис. грн.

Про результати ревізії поінформовано Департамент соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, Департамент соціального захисту населення та питань АТО виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, прокуратуру Полтавської області.

Управління Північно-східного офісу в Полтавській області спільно з Управлінням соціального захисту населення й надалі здійснюють контрольні заходи для контролю максимального обсягу бюджетних коштів, спрямованих на виплату усіх видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та інших виплат.

Перейти до вмісту