Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Розвиток масового спорту в Кобеляцькому районі. Проблеми і перспективи

Розвиток масового спорту в Кобеляцькому районі. Проблеми і перспективи

dscn3148

За ініціативи членів постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, інформаційної сфери, депутатської діяльності, регламенту, забезпечення законності і правопорядку відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Розвиток масового спорту в районі. Проблеми і перспективи».

Участь у засіданні взяли голова районної ради Володимир Кішінський, депутати районної ради Валерій Дрига, Олег Решетило, Петро Слоква, Василь Гордійко, Роман Киценко, Ігор Сахно, Микола Антонов, Олександр Жук, міський, сільські голови, голова районної організації ВФСТ «Колос» Віталій Детюк, інструктори по спорту територіальних громад та тренери з різних видів спорту, які діють у Кобеляцькому районі.

dscn3139

Інформуючи присутніх про стан спортивно – масової та оздоровчої роботи в Кобеляцькому районі голова районної організації ВФСТ «Колос» Віталій Детюк повідомив, що у районі діє 58 колективів фізкультури, з них 32 шкільних та аграрного ліцею, 24 колективи фізкультури сільських громад та ДЮСШ, у яких на відділеннях волейболу, гандболу, футболу, пауерліфтингу, кінного спорту займається 567 учнів. Спортивно – оздоровчу та фізкультурно – масову роботу в районі проводять 37 учителів фізкультури, 2 викладачі аграрного ліцею, 9 штатних тренерів ДЮСШ та 2 тренери Полтавської ОДЮСШ «Колос» (армспорт та бокс), 24 інструктори по спорту сільських громад, з них 19 – на платній основі та 6 – на громадських засадах, серед інвалідів роботу проводить спеціаліст обласного клубу «Інваспорт».

Належна увага також приділяється облаштуванню та утриманню спортивних споруд. У районі діє 26 спортивних залів, сучасний тренажерний зал, спеціалізований зал для боксу, спортивний комплекс ДЮСШ, стенд для спортінгу з сучасним обладнанням для стендової стрільби, майданчик для гри в хокей та 106 площинних споруд (футбольні, волейбольні, баскетбольні майданчики та майданчики з тренажерним обладнанням).

dscn3132

Багато зусиль приділяється вихованню спортивної зміни, проводяться змагання районного рівня серед школярів, колективів фізкультури сільських громад. Наші спортсмени змагаються на обласних, Всеукраїнських та міжнародних аренах, найбільш вдало виступають в змаганнях з армспорту, міні – футболу, боксу, гирьового спорту, волейболу, шахів, настільного тенісу.

Віталій Детюк також проаналізував фінансування галузі фізичної культури та спорту за останні три роки. Подякував за підтримку депутатському корпусу, керівникам територіальних громад, підприємств та установ району у підготовці організації та проведенні спортивних заходів різних рівнів. На завершення Віталій Олексійович презентував районну Програму розвитку фізичної культури і спорту в Кобеляцькому районі на 2017 – 2020 роки.

Обговорюючи перспективи розвитку галузі фізичної культури району учасники «круглого столу» зійшлися на тому, що одним з важливих напрямків роботи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади є сприяння розвитку фізичної культури і спорту, пропаганда здорового способу життя, залучення сільських громад, зокрема, дітей і молоді до занять фізкультурою і спортом. Адже, розвиток  спорту – це здоров’я нації, її майбутнє.

Окрім того, інструктори по спорту та тренери ознайомили присутніх з проблемами та планами щодо розвитку видів спорту, якими вони опікуються, висловили свої пропозиції по внесенню змін до проекту районної програми. Також планується відкрити секцію дзюдо та самбо, тренером якої буде майстер спорту України по дзюдо Володимир Перепьолкін. Саме з цього приводу заплановано провести виїзну робочу нараду на базі НВК № 1, де детального буде обговорено план дій щодо реконструкції приміщення котельні навчального закладу.

На завершення засідання було прийнято рішення найближчим часом провести нараду за участю представників відділу освіти, фінансового управління, членів постійної комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, інформаційної сфери, депутатської діяльності, регламенту, забезпечення законності і правопорядку, представників ДЮСШ, РО ВФСТ «Колос», тренерів щодо врахування всіх пропозицій та зауважень, які були обговорені під час проведення «круглого столу».

Пропозиції та зауваження учасників «круглого столу» будуть внесені на розгляд  постійних комісій та чергової сесії районної ради.

 

Перейти до вмісту