Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Запрацював Кобеляцький цукровий завод

SONY DSC

Голова  Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський, голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко з робочою поїздкою відвідали ВП «Кобеляцький цукровий завод» ТОВ АФ «Добробут» (селище Білики).

Оглянувши після ремонту та реконструкції приміщення заводу можна сміливо сказати, що ВП «Кобеляцький цукровий завод» ТОВ АФ «Добробут» є одним із найпотужніших у аргопромхолдингу «Астарта – Київ».

За інформацією генерального директора ТОВ АФ «Добробут», депутата Полтавської обласної ради Олександра Коваленка у поточному році на підприємстві планується переробити близько 400 тис. тонн солодкого кореня, який будуть возити з трьох районів Кобеляцького, Козельщинського та Новосанжарського. Оскільки цукрове виробництво має сезонний характер, то на період 2016-2017 року буде задіяно 750 працівників.

В основному цю культуру вирощує сама АФ «Добробут», у Кобеляцькому районі буряк посіяли лише кооператив «Радянський» та фермерське господарство «Громада», загальна площа посіву становить 6770 гектарів. У наступному році площі під цукровим буряком у районі планується збільшити до 8 тис.га.

SONY DSC
SONY DSC
Перейти до вмісту