Ви тут:
Кримінал Полтавщина Пригоди Суспільство 

Засудили 2 жителів Чернігівщини, які пограбували ювелірні магазини у Кременчуці

судВироком Крюківського районного суду Кременчука засуджено двох жителів Чернігівської області, які у лютому та травні 2015 року вчинили розбійні напади на 2 ювелірні магазини в місті Кременчук. Підтримували державне обвинувачення в суді працівники Кременчуцької місцевої прокуратури та відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтриманні державного обвинувачення прокуратури Полтавської області.

Як повідомив прокурор Володимир Зорін, у травні після скоєння розбійного нападу, намагаючись втекти від працівників міліції та охоронця магазину, один із зловмисників здійснив кілька пострілів із вогнепальної зброї, завдавши охоронцю легкі тілесні ушкодження, а одному з міліціонерів та перехожому, куля в якого влучила випадково, – тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

«Тікаючи від переслідування, нападники розбіглися в різні сторони. Одного з них затримали, а інший скористався двома маршрутними автобусами та автомобілем таксі. Погрожуючи водіям транспортних засобів, він наказував їм їхати у «необхідному» напрямку. Проте вже через кілька днів особу втікача з’ясували. У нього вилучили золоті прикраси на загальну суму понад 5 млн. грн.», – розповів прокурор.

Одного зі зловмисників засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у приміщення, за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій).

Іншого – до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна також за ч. 4 ст. 187 КК України та  за ч. 2 ст. 15 п. 8 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 289; ч. 3 ст. 289; ч. 2 ст. 345; ст. 348; ст. 128; ч. 1 ст. 263 КК України.

Перейти до вмісту