Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

В Полтаві нагородили переможців конкурсу “Туристична гостинність Полтавщини”

IMG_2366

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Сьогодні в приміщенні Полтавського обласного театру ляльок, традиційно зібрали представників туристичної та санаторно-курортної сфери для того, щоб нагородити переможців конкурсу на створення кращої презентації нашого краю “Туристична гостинність Полтавщини”. Організаторами конкурсу виступили Полтавська регіональна громадська організація «Обласний туристичний кластер» спільно з управлінням інфраструктури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації.

В урочистостях з нагоди відзначення цього свята взяли участь начальники управлінь та відділів Полтавської облдержадміністрації, начальники, завідувачі відділів секторів Культури і туризму райдержадміністрацій,міськвиконком, представники туристичного бізнесу області, музичних закладів, викладачі та студенти навчальних закладів, в яких навчають майбутніх фахівців у галузі туризму.

IMG_2359

В рамках регіонального конкурсу “Туристична гостинність Полтавщини” із 30 претендентів обрали найкращих у 4 номінаціях. Почесні грамоти переможцям вручила в.о. начальника Управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Лариса Оніщук.

“Всесвітній день туризму та День туризму в Україні — це свято, яке покликане нагадати про шляхетну місію туризму. Адже саме він сприяє розвитку добросусідських відносин між країнами і має великий вплив на динаміку економічного зростання. Полтавська область має все необхідне для розвитку цієї галузі — природні умови, історико-культурні, матеріальні та людські ресурси. На сьогодні діє 337 територій та об’єктів природно-заповідного фонду, 38 державних та 108 громадських музейних заклади, з яких 38 мають статус народних і 1 національний. Також, на сьогоднішній день на Полтавщині активно розвивається санаторно-курортна сфера. Представництво області постійно бере участь у всеукраїнських міжрегіональних виставкових заходах, що сприяє популяризації обласного туристичного продукту”, – зазначила Лариса Оніщук. Також вона наголосила, що Полтавщина входить до 5-ки кращих туристичних місць України.

IMG_2360

“Наш турист, з кожним роком, стає більш вибагливим, тому ми намагаємось дивувати людей чимось новим та цікавим. На базі музею Короленка ми вирішили втілювати сміливі експериментальні рішення, проекти для різних вікових груп — від дитсадківців до людей похилого віку. Це дало свій результат, на сьогоднішній день ми набагато підвищили рівень відвідувачів, змогли зацікавити туристів з інших міст. Для сучасного українського туриста, найголовнішим є те, щоб екскурсія була емоційною, яскравою, динамічною та різною по наповненню”, – Людмила Вітенко, переможець конкурсу, науковий співробітник Полтавського літературно-меморіального музею В.Короленка, екскурсовод.

IMG_2371

Перейти до вмісту