Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Україні історично притаманніші містечка, аніж селища, – Олександр Біленький

DSC_0085

Учора за участі голови обласної ради Олександра Біленького та заступника голови обласної ради Анатолія Ханка, представників громадськості відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій, яке провів її очільник Геннадій Коваленко.

Із врахуванням думок, висловлених членами постійної комісії Сергієм Солов’єм, Михайлом Бугрієм, Віталієм Кабачком, депутатами обласної ради з інших комісій Олегом Діденком, Миколою Перваком та Володимиром Савченком, громадськими діячами підтримано звернення Управління Служби безпеки України в Полтавській області щодо механізмів покращення виконання завдань у сферах антитерористичної діяльності та ГУ Національної поліції в Полтавській області стосовно фінансового супроводу заходів Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2016-2020 роки” у поточному році. Потреба коштів з обласного бюджету на означені цілі складає 2 млн 183 тис. грн і 2 млн грн відповідно, які за рекомендацією постійної комісії можуть виділятися лише після детальних звітів про цільове використання наданих раніше.

DSC_0051

У цьому контексті Олександр Біленький, зокрема, наголосив: «Якщо виділяємо бюджетні кошти, то маємо й жорстко контролювати – це головний чинник їх надання!»

Також, у процесі обговорення звернення ГУ Національної поліції в Полтавській області з’ясувалося, що як у депутатів обласної ради, так і у громадськості, накопичилося достатньо проблемних питань до його керівництва відносно різних аспектів здійснення правоохоронної діяльності на теренах краю. У тому числі – стосовно резонансних подій та зростання громадської напруги, спричинених діяльністю свинокомплексу ТОВ «Сільські традиції» у с.Білики Кобеляцького району. Відтак, вирішено найближчим часом провести в обласній раді засідання тематичного «круглого столу» за участі зацікавлених і дотичних сторін. Присутньому на засіданні представнику прокуратури області висловлено побажання активізувати реалізацію наданих повноважень.

Потому, учасники зібрання підтримали по суті ініціативу Анатолія Ханка щодо потреби офіційного визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України.

У цьому сенсі юридичному відділу рекомендовано разом із профільними фахівцями до пленарного засідання сесії вивчити відповідні напрацювання Дніпропетровської та ряду обласних рад, визначитися з оптимальним форматом реагування обласної ради: чи ухвалення звернення до центральних органів влади, чи власне рішення, чи внесення через народних депутатів України проекту цільових змін до відповідного законодавства тощо.

Присутні одностайно підтримали клопотання і рішення сесії Решетилівської селищної ради, що базувалося на ухвалі громадських слухань, стосовно набуття селищем статусу міста, і рекомендували сесії обласної ради прийняти позитивне рішення, яке направити до Верховної Ради України.

Озвучуючи ініціативу земляків Олександр Біленький зауважив, що Україні взагалі історично притаманніші містечка, аніж селища, тому, можливо, на часі й внесення таких змін до Конституції України.

Постійна комісія обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій, також, підтримала проект рішення «Про перейменування Ульяновської сільської ради Гребінківського району Полтавської області», згідно з яким її офіційною назвою має стати – «Почаївська».

Після детального вивчення було комісійно підтримано кандидатури для нагородження почесною відзнакою обласної ради нагрудним знаком “За вірність народу України”.

У «різному» присутні обмінялися думками з актуальної підвідомчої проблематики.

DSC_0048
DSC_0063

DSC_0072

DSC_0077

download DSC_0080

DSC_0082 (1)

Перейти до вмісту