Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Житомирі полтавці поділились досвідом впровадження проекту “Енергоефективність в громадах”

img_3103

У рамках виконання меморандуму між консорціумами міст та проектом «Енергоефективність у громадах», що виконується Німецькою федеральною установою з міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), на базі Житомирської міської ради відбувся семінар щодо експертної оцінки результатів впровадження та визначення перспектив подальшої діяльності проекту. Про повідомили у Полтавській облдержадміністрації.

Досвід Полтавщини представляли заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло та Миргородський міський голова Сергій Соломаха. Олег Пругло у своїй доповіді розповів про досвід та успіхи Полтавської області в рамках реалізації Проекту, а також стан впровадження Плану дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) у громадах-партнерах.

В рамках семінару учасники обговорили результати співпраці за Проектом «Енергоефективність у громадах» міста Житомир ; впровадження системи енергомоніторингу в місті Коростень; досвід міста Сєвєродонецьк з реалізації заходів у рамках діалогової платформи по Луганській області; досвід міста Бердичів із залучення кредитів НЕФКО для реалізації енергоефективних заходів.

Довідково:

Метою Проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), є підтримка здатності місцевого самоврядування виконувати роль провідної сили в Україні щодо впровадження заходів з енергоефективності. Проект надає технічну підтримку містам-партнерам, а також сприятиме  у доступі до фондів та кредитних ліній для фінансування заходів з енергоефективності.

Для участі в Проекті було створено консорціум міст: Миргород, Лубни, Полтава, Комсомольськ, лідером якого виступила Полтавська обласна державна адміністрація. Відповідний Меморандум про співпрацю підписано 6 лютого 2014 року.

В рамках реалізації Проекту,  проводяться семінари-навчання, тренінги, зустрічі, консультації та інші заходи з питань енергоменеджменту і ОСББ для спеціалістів  Полтавської області.

Містами – учасниками консорціуму розробляються та впроваджуються Плани дій сталого енергетичного розвитку міст (завдання для підписантів європейської ініціативи – Угода мерів).

Планується реалізація декількох ініціатив з енергоефективності міст-учасників, встановлення та введення в експлуатацію систем енергомоніторингу в усіх містах-учасниках.

За участі навчальних закладів міст-учасників консорціуму в рамках Проекту з 2015 року реалізується педагогічний мікропроект «Енергія в школах міста». Основною метою мікропроекту є виховання у молоді ощадливого ставлення до енергії, що є запорукою сталого енергетичного розвитку як кожного окремого міста, так і всієї країни.

 

Перейти до вмісту