Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Полтавській області затримали озброєного донеччанина, який напав на жінку

PM888image001

У Кременчуцькому районі працівники поліції затримали чоловіка, який, погрожуючи жінці ножем та гранатою,  вимагав віддати мобільний телефон та усі цінності. Проце повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

На спецлінію «102» поліції Полтавської області надійшло повідомлення про те, що поблизу села Маламівка Кременчуцького району невідома жінка просить допомоги. Приблизно в цей же час спрацювала тривожна кнопка у придорожньому кафе на околиці вказаного села.

Виїздом на місце події працівники поліції встановили, що невідомий чоловік у масці напав на 53-річну місцеву мешканку. Погрожуючи ножем, вимагав віддати мобільний телефон та усі цінності. Переконавшись, що при собі немає ніяких речей та грошей, погрожував підірвати гранату, яка була у нього в кармані. При цьому чоловік вимагав, аби потерпіла не зчиняла галасу та допомогла йому покинути територію села.

PM263image002

Відчайдушна жінка побачила гранату у чоловіка та, аби не наражати сторонніх людей на небезпеку, почала відводити нападника від місця, де знаходилися люди.

На мить розбійник втратив пильність, жінка не розгубилася та вирвала з його рук ножа. Після чого почала тікати у сторону, де знаходилися люди, при цьому кликала на допомогу.

Працівник у кафе почула крики та натиснула тривожну кнопку охорони, а перехожі негайно набрали «102» та повідомили про подію до поліції.

PM399image003

Вже за декілька хвилин до села Маламівка прибули наряди Кременчуцького районного відділення поліції та служби охорони.

Потерпіла змогла описати прикмети  нападника і правоохоронці приступили до його пошуків. Вже за декілька хвилин розбійника вдалося затримати «гарячим слідом».

Як з’ясувалося, нападником виявився 42-річний мешканець Донеччини. Чоловік нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння розбійного нападу.

Правоохоронцям розповів, що після втечі жінки він викинув маску, в якій здійснював напад, та гранату у кущі, а сам побіг на зупинку громадського транспорту. Поліцейські знайшли у чагарниках вказані предмети та вилучили в якості речових доказів. Гранату (попередньо Ф-1) направили на експертизу.

Підозрюваного в порядку статті 208 КПК України затримано та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даним фактом слідчими Кременчуцького районного відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольноїмисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та ч.2 ст.187 (розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм). Санкція вказаної статті передбачає позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Правоохоронці встановлюють обставини події та перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів. Досудове розслідування триває.

Перейти до вмісту