Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили документальну виставку «Великий українець»

8

У Полтаві відкрили  виставку «Великий українець»,  присвячену 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського. В експозиції 60 унікальних фотографії та документи: про  життєвий шлях і державотворчу діяльність, наукову, громадську та політичну діяльність, зв’язки з Полтавщиною.

Один із блоків розповідає про громадсько-політичні та наукові зв’язки Михайла Грушевського  з полтавцями.  Наприклад,  фотографія «Грушевський в колі полтавських друзів» унікальна. Вона зроблена в 1913. Саме тоді він відвідав Полтаву.

6

Тут документи з обласного та центрального архів України.

3

« Звичайно, що в фондах Полтавщини документів про Грушевського мало. Використали фонд центрального історичного архіву України»,- каже директор Державного архіву в Полтавській області Валентина Гудим.

Останній тематичний блок виставки розповідає про увічнення пам’яті славетного державного діяча і вченого в незалежній Україні: урочисте відкриття меморіальної дошки Грушевському  на фасаді центрального корпусу Київського національного університету ім. Т. Шевченка, мітинг біля його пам’ятника в Луцьку та інше.

Безымянный

Виставка започатковує цикл уроків історії для учнів та вчителів.  Сьогодні її відвідали  десятикласники першого ліцею ім. Котляревського.

Виставка в державному архіві триватиме  до  15 жовтня. 

5

4

2

Перейти до вмісту