Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці почали готуватися до відзначення Дня захисника України

4593
14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва в Україні відзначається День захисника України. Учора на нараді, яку проводив секретар міської ради Юрій Гриценко, обговорили питання, яким має бути відзначення цього свята у Кременчуці.
Як повідомили у міськраді, головуючий зазначив, що цього дня необхідно вшанувати всіх, хто захищав і захищає Україну, відзначивши героїв державними нагородами, відзнаками Полтавської обласної ради, Грамотами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Він запропонував представникам військкоммату, військових частин та громадських організацій надати до виконавчого комітету свої пропозиції щодо кандидатур на нагородження.
Обговоривши питання щодо заходів, які мають відбутися у Кременчуці на День захисника України, всі присутні дійшли до згоди, що розпочатися вони  мають із покладання квітів до могил загиблих захисників України. Панахиду за загиблими традиційно відслужать у Свято-Миколаївському соборі. Потім учасники АТО  від собору пройдуть урочистою ходою до  пам’ятного знаку  учасникам антитерористичної операції, що встановлено у парку «Ювілейний». Захід із вшанування захисників України різних поколінь планують провести у Міському палаці культури.
До Дня захисника України у навчальних закладах міста відбудуться Уроки мужності, які обіцяють провести для кременчуцьких школярів нацгвардійці. Командир Кременчуцького батальйону Національної Гвардії України Олександр Аленін говорить, що його військова частина 14 жовтня традиційно влаштує День відкритих дверей та почастує гостей смачною солдатською кашею. До Дня захисника України також планують зробити фотовиставку робіт учасників АТО, щоб якомога більше кременчужан побачили своїх героїв.
Перейти до вмісту