Ви тут:
Головне Екологія Полтавщина Суспільство 

У Біликах перевірять якість повітря (ФОТО, ВІДЕО)

DSC_0050 (1)

Уже найближчим часом у селищі Білики Кобеляцького району працюватиме пересувна лабораторія, яка й перевірить якість повітря поблизу свинокомплексу «Сільські традиції». Про це йшлося під час робочої наради у першого заступника голови Полтавської ОДА Андрія Пісоцького за участю представників правоохоронних органів, прокуратури, екологічної інспекції, ветеринарної служби та громадськості.

Андрій Пісоцький наголосив, що якщо матимуть відповідні висновки щодо забруднення території, то можна вжити певних заходів у рамках чинного законодавства.

DSC_0071

«Якщо будуть відповідні висновки, що повітря забруднене, тоді можемо обговорити механізм дії», – наголосив він.

Нині, як розповів начальник Державної екологічної інспекції у Полтавській області Олександр Карчук, екологічний пост у Біликах не працює.

DSC_0057

«Ми аналізували стан ґрунту біля свинокомплексу. Уже зроблені відповідні аналізи, згідно яких штраф складає понад 2 мільйони гривень. Звернулися до ГУ НП у Полтавській області та до прокуратури, що займаємося оперативно-пошуковою діяльністю для встановлення осіб, які здійснили забруднення зелених ресурсів за вказаним фактом. Щодо екологічного посту, то він не працює. У нас недостатньо екологічних інспекторів», – зазначив Олександр Карчук.

Також під час наради вкотре наголосили, що початкове розміщення свинокомплексу не відповідає нормам.

DSC_0067

Щодо захворювань населення Біликів директор Департаменту охорони здоров΄я ОДА Віктор Лисак поінформував: «Ми промоніорили стан захворювань населення Біликів за останні 5 років. Ми нічого особливого сказати не можемо. Можливо, триває процес накопичення в організмі людини. Тож можуть бути сплески захворювань».

Андрій Пісоцький дав низку доручень, насамперед проаналізувати кількість захворювань населення, перевірити роботу сімейних лікарів та з΄ясувати якість повітря.

«Ми повинні точно знати про якість повітря у Біликах. Ми подбаємо про пересувну лабораторію. Ми повинні знати, яка ситуація по захворюваннях, екології, щоб вжити максимальну кількість заходів та розробити механізм дії щодо цього підприємства», – підсумував Андрій Пісоцький.

DSC_0060

DSC_0049

Перейти до вмісту