Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Суд визнав бездіяльність Полтавської міськради – протиправною

Полтавська місцева прокуратура вживає заходів для задоволення гарантованих Конституцією України прав громадян на належне житло, що порушуються внаслідок протиправної бездіяльності Полтавської міської ради. Із цією метою в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській області прокуратура  звернулася з позовом до Полтавського окружного адміністративного суду, повідомила прокурор Полтавської місцевої прокуратури Ольга Сорочинська.

За її словами, позовні вимоги полягали в необхідності забезпечення 3-х житлових будинків, розташованих по вул. Харчовиків, 29/3; Маршала Бірюзова, 36 та  Маршала Бірюзова, 42, у придатному до експлуатації стані та подальшої передачі їх до комунальної власності міста. Загальна ринкова вартість об’єктів нерухомості – понад 80 млн. грн.

«Постановою суду бездіяльність Полтавської міської ради щодо неприйняття до комунальної власності міста вказаних житлових будинків визнано протиправною. Окрім цього, міську раду зобов’язано ухвалити рішення про прийняття у комунальну власність територіальної громади міста вищезгаданих житлових будинків. Проте посадовці органу місцевого самоврядування не погодились із рішенням суду першої інстанції і оскаржили його до Харківського апеляційного адміністративного суду. У зв’язку із цим і прокуратура продовжить вживати заходів для поновлення  прав громадян на належне житло у суді апеляційної інстанції», – констатувала прокурор.

Перейти до вмісту