Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

Санстанція виявила перевищення шкідливих речовин у повітрі на Молодіжному у Кременчуці

4734
Минулого тижня за дорученням міського голови Віталія Малецького санлікарі Кременчука провели заміри атмосферного повітря на вміст у ньому шкідливих речовин у трьох контрольних точках на Молодіжному. Як зазначив представник держсанслужби міста Євгеній Ященко, результати обстежень вказали на те, що забруднення атмосферного повітря у вищевказаному мікрорайоні є.
Як повідомляють у Кременчуцькій міській раді, у період замірів на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів виявили перевищення показників фенолу. Окрім того, санлікарі в рамках проведення аналізу атмосферного повітря, зафіксували перевищення комбінованої дії шкідливих речовин, загальний коефіцієнт яких відповідно до санітарних нормативів має бути на рівні 1. За інформацією Євгена Ященка, у провулку Тецівському –  такий коефіцієнт був на рівні – 2,11;  в районі села Велика Терешківка – 1,69; на вул. Воїнів Інтернаціоналістів – 2,02.  Санлікар зробив висновок, що неприємний запах у атмосферному повітрі на Молодіжному виникає  внаслідок  взаємодії в ньому забруднюючих речовин.
Міський голова Віталій Малецький дав завдання залучити висновки перевірки санепідмслужби Кременчука до довідки Державної екологічної інспекції Полтавської області, яка проводила перевірку підприємств Північного промислового вузла. Керівник міста зазначив, що незважаючи на непросту ситуацію в економічній сфері, екологічними проблемами нехтувати не можна. Промислові підприємства, технологічні процеси яких пов’язані з певними викидами, мають спрямовувати всі наявні ресурси на впровадження новітніх технологій у природоохоронній  сфері, на встановлення сучасних модернізованих очисних споруд, приладів контролю за викидами.  
На черговому засіданні сесії Кременчуцької міської ради на розгляд депутатів виноситься Програма охорони довкілля в місті Кременчуці на період 2016-2020 роки, якою передбачені застосування сучасних заходів у частині охорони навколишнього середовища на промислових підприємствах міста в тому числі.
Перейти до вмісту