Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Рятувальники просять полтавців не провокувати пожежі в екосистемах

1774_1441793603_500x375_3_0

У зв’язку з утриманням сухої осінньої погоди на території області, ГУ ДСНС України у Полтавській області вкотре закликає полтавців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у суху осінню погоду поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей:  спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Небезпеку такі пожежі несуть і для водіїв: внаслідок задимленості від багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

“Нагадуємо, що самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах  суворо забороняється.

Тож закликаємо Вас дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

Аби уникнути пожеж у екосистемах,дотримуйтесь наступних правил:

–       не розводьте багаття у лісі;

–       намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

–        не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;

–        не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

–        не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101»”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту