Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Працівників Полтавської ОДА навчали готувати нормативно-правові акти на держреєстрацію

1-1

Сьогодні у Полтавській ОДА відбувся семінар-навчання для працівників обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, відповідальних за підготовку та подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції.

Основною метою, яку має бути досягнуто органами юстиції під час здійснення державної реєстрації нормативно-правових актів, є забезпечення конституційних прав, свобод і законних інтересів громадян та юридичних осіб, проголошених і гарантованих Конституцією та законами України, підвищення законності та дієвості нормативно-правових актів, які приймаються суб’єктами нормотворення», – наголосила начальник обласного управління юстиції Ірина Пашко.

Під час семінару-навчання начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Полтавській області Олена Давиденко акцентувала увагу на основні обов’язки суб’єктів нормотворення. Також розповіла про порядок здійснення органами юстиції контрольних функцій з метою дотримання органами виконавчої влади законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів та про адміністративну відповідальність керівників суб’єктів нормотворення за порушення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Про вимоги до оформлення нормативно-правових актів, які подаються на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, доповіла начальник відділу реєстрації нормативно-правових актів Ірина Іванова.

3 -

4 (1)

5 (1)

Перейти до вмісту