Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина друга в Україні за кількістю безробітних атошників

praccg.r695x430

Полтавщина друга після Вінниці за кількістю учасників АТО, які мають статус безробітних.

Про це повідомив  заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості Юрій Кудря.

На перше 1 вересня на обліку перебуває 1тис. 602 осіб.

Завдяки докладеним зусиллям з початку року  350   вдалося забезпечити трудовою діяльністю. 19 учасників  АТО, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, поповнили лави підприємців-початківців. Ще 283-х  осіб залучили  до громадських та інших робіт тимчасового характеру,

 «70% демобілізованих приходить  до центру зайнятості з вищою освітою лише 2% –  з найпростішою професією. На Полтавщині не було відмов з боку роботодавців щодо працевлаштування учасників АТО. Тому що це підтверджує соціально відповідальну позицію бізнесу», – сказав Кудря.

Допомога по безробіттю для учасників АТО нині складає 2тис. 849 грн.  Це  більше ніж як на  500 грн   порівняно з  минулим роком.

До слова, для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають на них безробітних із числа учасників АТО, з’явилася можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску. Про це йдеться у Законі України № 1436-YIII «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення», що набуває чинності 30 серпня.

Перейти до вмісту