Ви тут:
Головне Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

В Полтаві відкрили стадіон, що відповідає вимогам УЄФА (ФОТО)

У Полтаві урочисто відкрили реконструйований стадіон “Динамо”. Відновлювальні роботи розпочали 5 місяців тому. Відтоді тут відремонтували адмінприміщення, душові кабіни, трибуни, електронне табло, систему освітлення та роздягальні. Він зможе прийняти до 300 вболівальників. А футбольне поле віднині має якісне штучне покриття.

“Штучне покриття сертифіковане FIFA УФА. На таких полях грають збірні Ісландії, Фінляндії, Австралії. Його можна експлуатувати 24 години на добу. Є штучне оосвітлення. По грошах дешевше зробити натуральне, але з точки зору експлуатації, вигідніше штучне”, – сказав голова Федерації футболу Полтавської області Олександр Кудацький.

Оновлений стадіон відповідає вимогам УЄФА. Тут проводитимуть чемпіонати району й області, турніри ветеранів, міжрайонні дитячі турніри із футболу тощо. Будуть і комерційні матчі, адже стадіон потрібно підтримувати в належному стані. Реконструкцію проводили зусиллями місцевих органів влади та ФФУ завдяки програмі УЄФА «Хет-трик». Відкриття реконструйованого стадіону «Динамо» відбулося за участі президента ФФУ Андрія Павелка, голови Федерації футболу Полтавської області Олександра Кудацького, першого заступника голови Полтавської ОДА Андрія Пісоцького, голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та міського голови Олександра Мамая.

DSC_0092

“Ми з Олександром Кудацьким дуже засмутилися, що в Полтаві немає сучасного стадіону. Пообіцяли, що саме ту буде оновлене поле, зроблене за сучасними стандартами. І через 5 місяців ми бачимо, що зроблена відмінна робота. І ми даємо старт найсучаснішому полю”, – сказав президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Загалом на реконструкцію витратили близько 11 млн грн. Федерація футболу України та області виділила 7 млн грн. 1 млн — міська влада та 1,5 млн – обласна, дали кошти і спонсори.

Знімок екрану - 18.09.16 - 14:47:51

“Обласна влада також зробила свій внесок у відкриття цього стадіону. Ще хочу зазначити, що цьогоріч на Полтавщині відкриваємо 8 спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Вітаю кожного спортсмена і хочу, щоб саме тут вони реалізували свої спортивні звитяги”,- сказав Олександр Біленький.

“Щиро вітаю всіх з цією подією. Це поле відповідає всім стандартам УЄФА. З радістю хочу сказати, сьогодні в серці нашого міста відкрилася така гарна футбольна перлина. Ми і надалі робитиме все, щоб наша спортивна інфраструктура покращувалася”, – сказав Андрій Пісоцький.

Юні футболісти розгорнули на полі прапор України. Найменший учасник та резидент ФФУ Андрій Павелко забили перший м’яч.

О14:30 на новому стадіоні зіграють полтавська КЗ ПДЮСШ “Молодь-2016” та харківська команда “ХТЗ” (вікова група U-17). О 16:30 розпочнеться гра цих же команд, але вже складами вікової групи U-15.

Перейти до вмісту