Ви тут:
Суспільство Україна 

Офіційний звіт: «Боїнг» МН17 був збитий з російського «БУКу» з окупованої території Донбасу

Знімок екрану - 28.09.16 - 14:50:27Зенітно-ракетний комплекс «Бук», яким був збитий малайзійський «Боїнг» МН17, був привезений на контрольовану бойовиками територію України з Російської Федерації та потім вивезли в РФ.

Такого висновку прийшла слідча комісія, йдеться в доповіді, повідомляє hromadske.ua.

«Результати кримінальної справи свідчать, що рейс МН17 був збитий 17 липня 2014р ракетою серії 9М38, яка була випущена з ЗРК «Бук», і цей комплекс був доставлений з території Російської Федерації, а потім був повернутий на територію РФ», — заявив представник JIT на прес-конференції в Гаазі.

QIP_Shot_-_Screen_1556

Слідчи вивчили телефонні розмови, в яких бойовики розмовляли про перетин кордону «БУКом».

Також були вивчені фото трала, на якому везли ракети. Група відстежила увесь маршрут.

QIP_Shot_-_Screen_1558

Після перетину кордону, установку було розміщено біля селища Першотравневе.

место

Після розмови між бойовиками «Олегом» та «Льонею», які також вивчили слідчі, «БУК» було відправлено до Сніжного.

Після пуску ракети, установка поїхала до Росії, через Дебальцеве, потім до Красного Луча та Луганську і далі — до Росії.

QIP_Shot_-_Screen_1560

Слідчі знайшли докази, фото, відео та телефонні розмови, в яких йдеться про те, що «машина вже в Росії»

Висновки групи базуються на даних, отриманих з американських супутників і даних з місця падіння уламків літака та ще с багатьох складових.

Слідство, тако ж відкинуло версії про збиття літака в повітрі.

Нагадаємо,  «Boeing-777»  авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам – Куала-Лумпур був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. З них – 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 – Індонезії, 10 – Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один – Нової Зеландії.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій говориться, що літак був збитий ракетою класу «земля – повітря», випущеної з ЗРК «Бук».

Міжнародна слідча група з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у катастрофі «Боїнга» включає представників Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України.

Перейти до вмісту