Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині бюро правової допомоги зустріли перших відвідувачів

20160901_130531

1 вересня у 23 населених пунктах області запрацювали бюро правової допомоги. До складу Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД входять чотири бюро правової допомоги: Гадяцьке, Диканське, Зіньківське та Машівське.

У селищі Машівка на відкриття бюро, яке очолює Максим Дворовенко, завітали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, голова Машівської районної державної адміністрації Юлія Середа, голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко та директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир.

20160901_130438

Як зазначив Олександр Черчатий, головна ціль новостворених бюро здійснення правопросвітництва на рівні територіальних громад, сприяння суттєвому спрощенню та розширенню доступу населення до безоплатної правової допомоги.

Людмила Бубир висловила вдячність керівникам району за співпрацю та зауважила, що всі мешканці Машівського району мають змогу отримати безоплатну первинну правову допомогу у вигляді правової інформації, роз’яснень та консультацій. Для соціально незахищених верств населення (малозабезпечених, інвалідів, переселенців, учасників АТО та інших) стала доступнішою безоплатна вторинна правова допомога, тобто правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Окрім цього, бюро обладнане комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет та відповідним програмним забезпеченням, через які кожен відвідувач зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Юлія Середа наголосила, що відкриття бюро є актуальним та важливим на сьогоднішній день, адже це європейський підхід, який дає змогу громадянам скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу, а соціально незахищеним верствам населення, в разі необхідності – послугами адвоката за кошти держави. Катерина Ткаченко від себе пообіцяла підтримку та сприяння у вирішенні організаційних питань щодо діяльності бюро в районі.

Нагадаємо, урочисто відкрили бюро правової допомоги у Нових Санжарах.

20160901_130402

Перейти до вмісту