Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині адвокат системи БВПД захистив інтереси матері двох дітей

20160908_111740

До Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в травні звернулася громадянка для надання їй правової допомоги, а саме: складення процесуальних документів та представництва її інтересів в органах досудового розслідування та суді стосовно притягнення кривдника до кримінальної відповідальності та відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Адвокат  Олег Шаповалов з’ясував, що клієнтка стала жертвою кримінального правопорушення з боку свого колишнього співмешканця, який перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в будинку самої потерпілої наніс їй ряд ударів в різні частини тіла. Наступного дня після отримання тілесних ушкоджень потерпіла звернулась за медичною допомогою в лікарню та в поліцію. Було відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення злочину передбаченого ч.2 ст.125 Кримінального Кодексу України, тобто умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності.

На підставі зібраної та проаналізованої інформації, з урахуванням положень Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, адвокатом під час досудового розслідування було складено та подано до органів досудового розслідування процесуальні документи, в тому числі клопотання про призначення судової психологічної експертизи для визначення розміру моральної шкоди та цивільний позов про стягнення матеріальної та моральної шкоди. Кримінальне провадження скеровано до суду для проведення судового слідства. В ході судового розгляду за участю сторін, представником потерпілої доведено обґрунтованість цивільного позову.

Судом ухвалено вирок, яким позовні вимоги потерпілої задоволено, вирішено стягнути із кривдника моральну та матеріальну шкоду, а його самого притягнуто до кримінальної відповідальності. Вирок набрав законної сили.

Перейти до вмісту