Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчуцька влада шукає шляхи забезпечення житлом учасників АТО (ВІДЕО)

4662

Сьогодні міський голова Віталій Малецький та народний депутат України Юрій Шаповалов провели робочу зустріч із в.о. голови державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва Сергієм Комнатним і керівником регіонального фонду молодіжного житлового будівництва Оленою Алєксєєвою. Йшлося про створення належних умов на місцях для дії програм, пов’язаних з пільговим кредитуванням на придбання житла населенням різних категорій, насамперед учасникам АТО. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Міський голова Віталій Малецький наголосив, що в Кременчуці багато років поспіль ефективно працює програма пільгового кредитування молодіжного будівництва. Як результат, багато молодих родин міста вже стали власниками власного житла. Враховуючи теперішню ситуацію,  до програм пільгового кредитування житлового будівництва необхідно вносити зміни, передбачивши можливість участі в них військовослужбовців і учасників АТО.  

У свою чергу,   в.о. голови державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва Сергій Комнатний зауважив, що відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді України. Ним передбачено внесення змін до програми «Доступне житло» в частині придбання квартир на кредитних  умовах учасникам АТО. При чому, за умови прийняття даного законопроекту, така категорія громадян країни буде сплачувати за квартиру 50% її вартості, решту 50% – сплачуватиме держава.  

Також він наголосив, що сьогодні у Кременчуці за фінансової участі фонду розпочинається будівництво житлового будинку, квартири в якому будуть реалізовуватися на умовах пільгового кредитування.  

Перейти до вмісту