Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Хорольський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відзначив ювілей

izobrazhenie_221

Виповнилось 20 років з часу створення районної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Про це повідомили у Хорольській РДА.

Сьогодні фахівці із соціальної роботи працюють у 10 адміністративно-територіальних одиницях району. Коли розпочалися військові дії на Сході України, Центр почав опікуватися переселенцями із тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО. Нині в  центрі  обліковується 106 сімей переселенців (209 осіб). Максимальна кількість переселенців, що перебувала на обліку, становила 408 осіб. Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  постійно надавав допомогу  цим людям одягом,  взуттям,  іграшками, предметами домашнього вжитку.

Завдяки співпраці зі благодійною організацією Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини  протягом 2015 – 2016 років родинам переселенців було надано допомогу продуктовими наборами (488 шт., близько 10 кг вагою кожен), ліками ( оплачені лікарські рецепти на суму 16 872 грн.), дитячим харчуванням, памперсами, постільною білизною, ковдрами, комплектами теплого одягу. 

Зараз одне із актуальних  завдань в роботі центру є комплексне вирішення питань соціального забезпечення, соціального захисту військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції та членів їх сімей.  Протягом  2015 -2016 років до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від Хорольського  районного військового комісаріату надійшла інформація стосовно 179 демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в зоні проведення АТО. Центр  забезпечує проведення оздоровлення демобілізованих та членів їх сімей. На дані заходи виділено протягом цих двох років із обласного бюджету 405 тис. грн. та 86 тис. грн. – з районного бюджету. Станом на 1 вересня  оздоровлено 52  демобілізованих та 58  членів їх сімей.

Перейти до вмісту