Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна 

Європейський Союз збільшить квоти для української сільгосппродукції

AA4_7939Європейський Союз пішов на перший крок збільшення квот для сільськогосподарських виробників України. Про це заявила Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом під час зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

«Сьогодні ми привезли хороші новини. Ми вирішили збільшити кількість квот для сільськогосподарської продукції. Це дуже вигідна пропозиція і я вважаю, що це допоможе покращити ситуацію на ринку», – повідомила Єврокомісар. Передає прес-служба Міністерства.

Міністр Тарас Кутовий зазначив: «Мені приємно, що наша робота під час брюссельської зустрічі в рамках україно-європейського аграрного діалогу має свої результати. ЄС є стратегічним партнером України. Позитивна динаміка до збільшення частки ЄС в загальній торгівлі сільськогосподарською продукцією, – закономірний результат послідовної роботи наших аграріїв та Уряду. Не всі очікування нас, як міністерства, і наших виробників сьогодні відображені у пропонованому збільшенні, але воно сьогодні дає можливість наростити обсяги торгівлі в рамках квот з ЄС додатково майже на $ 200 млн».

Наразі, частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції складає 33,9%.

Нагадаємо, що питання щодо збільшення квот на аграрну продукцію, яка поставляється на ринок ЄС, активно обговорювалося Міністром Тарасом Кутовим під час щорічного аграрного діалогу Україна-ЄС 22-23 червня у Брюсселі та мало продовження у технічному опрацюванні сторонами.

Згідно з прийнятим рішенням українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, оброблені томати, всього на $195 950 000. 

Варто зазначити, що пропозиція Європейської Комісії щодо збільшення існуючих квот на окремі види сільськогосподарської продукції з метою розширення доступу до європейського ринку деяких позицій українських товарів на додаток до поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі буде діяти строком на 3 роки і має бути ухвалена Європарламентом та країнами-членами ЄС.

Знімок екрану - 30.09.16 - 16:12:37

Перейти до вмісту