Ви тут:
Економіка Полтавщина Прес-релізи Споживач Суспільство 

АМКУ відкрило чергову справу відносно зловживань “Полтаваобленерго”

amkuАдміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочала справу проти Публічного акціонерного товариства «Полтаваобленерго» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку надання послуг доступу до інфраструктури об’єктів електроенергетики.

Йдеться про обєкти в територіальних межах м. Глобине, смт. Градизьк Глобинського району, м. Горішні Плавні (м. Комсомольськ), с. Дмитрівка м. Горішні Плавні (м. Комсомольськ), м. Хорол, смт. Решетилівка, с. Келеберда, с. Салівка, с. Карпівка, с. Перташівка, с. Пришиб Кременчуцького району, м. Лохвиця, м. Червонозаводське, с. Млини, с. Токарі, с. Піски Лохвицького району, смт. Чорнухи.

За результатом розгляду заяв операторів (провайдерів) телекомунікаційної послуги інтернет Відділенням було встановлено, що ПАТ «Полтаваобленерго» згідно наданого розрахунку вартості використання опор для розміщення на них однієї ТКМ та/або ЕМ інших власників, вартість використання 1 опори на місяць (з ПДВ) становить 10,46 грн./опору; згідно наданої Товариством калькуляції вартість видачі технічних вимог на розміщення (підвішування) ТКМ та/або ЕМ інших власників на існуючих опорах становить 910,57 грн. (з ПДВ).; згідно наданої Товариством калькуляції вартість забезпечення сумісної підвіски та контролю за виконанням технічних вимог під час монтажу ТКМ та/або ЕМ інших власників на існуючих опорах – 1247,63 грн. з ПДВ; та згідно калькуляції вартість визначення технічної можливості розміщення (підвішування) ТКМ та/або ЕМ інших власників на існуючих опорах – 6273,49 грн. з ПДВ.

В свою чергу жодне економічне обґрунтування встановленої Товариством вартості послуг не наведено, що може свідчити про їх завищену вартість, та, які наслідок, ущемлення інтересів користувачів цих послуг (провайдерів).

Отже, дії ПАТ «Полтаваобленерго» щодо розрахунку вартості вказаних послуг в економічно необґрунтованому розмірі містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, у вигляді дій, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

На даний час розслідування у справі триває, – повідомили в АМКУ.

Перейти до вмісту