Ви тут:
Головне Суспільство Україна 

Демобілізацію 6 хвилі планують на вересень-жовтень – Генштаб

image27099939_e7459b025d3905bdd611ff6d2c3f9a6a

Генеральний штаб Збройних сил України спланував демобілізацію військовослужбовців 6 черги.
Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор Володимир Талалай 13 вересня, повідомляэ УП
За даними Генштабу ЗСУ, нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час 6-ї черги (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до указу президента від 14 січня 2015 року № 15).
“Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд президенту України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення 6-ї черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року”, – сказав Талалай.
Таким чином, усі військовослужбовці по мобілізації, які не виявлять бажання залишитися у лавах ЗСУ, будуть звільнені встановленим порядком.
Наразі в органах військового управління та у військових частинах розробляють списки та плани-графіки звільнення особового складу, інформує Генштаб.
“Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна”, – уточнюють там.

Звільнених у запас військовослужбовців зарахують до оперативного військового резерву першої черги.
У серпні Генштаб повідомляв, що розробляє проект указу президента про звільнення військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації – і звільнення буде проведено впродовж 2 місяців із моменту опублікування указу.
Тоді ж зазначалося, що звільнені у запас військовослужбовці мають не пізніше 5 днів після вибуття з військової частини стати на облік у військовому комісаріаті.

Перейти до вмісту