Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У полтавському мурал-арті визначили переможця

TK5oRf_5WmE

У Полтаві визначили переможця найбільшого муралу

У Полтаві визначили переможця ескізу Мурала  на будинку поруч з музучилищем ім. Лисенка на вул. Соборності.
Він стане найбільшим в місті.
Нагадаємо, З 10 по 31 серпня галерея сучасного мистецтва “Jump” проводила конкурс проектів мурал-арту в Полтаві. Тему конкурсу організатори визначили як “Білим по білому: спроба інтерпретації традиції”.
Пояснюючи свій вибір, представники галереї сучасного мистецтва “Jump” кажуть, що найбільш складною і концептуально зачаровує технікою української вишивки є полтавська вишивка білим по білому.

Більшість символів, якими наповнена вишивка білим по білому, притаманна для Полтавщини, мають своє природнє походження. Вони є трансформованими образами рослин та небесних світил, які у кінцевому результаті грають роль амулетів-оберегів.
Сьогодні стало відомо ім’я переможця.
Як повідомляється на офіційній сторінці галереї в соцмережі, Ним став екс-викладач архітектурного факультету Полтавського національного технічного університету Святослав келім-Золотайко, який представив на конкурс ескіз Мура під назвою “Збирати. Сіяти”.
За умовами конкурсу переможець отримає грошову винагороду в розмірі 7 тис. Грн. Створити мурал планують до 22 вересня, до Дня міста.

Перейти до вмісту