Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За апеляцією прокуратури скасували рішення Миргородського міськрайонного суду

Апеляційний суд Полтавської області задовольнив апеляційну скаргу Миргородської місцевої прокуратури та скасував рішення Миргородського міскрайонного суду, яким були задоволені позовні вимоги мешканки  Миргорода та визнано за позивачем право власності на самочинно збудовану (реконструйовану) нежитлову будівлю площею 444 кв. м, вартість якої  понад 600 тис. грн., розташовану на земельній ділянці 0,3 га із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі в с. Великі Сорочинці цього району.

Як повідомив перший заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Іван Сагайдачний, приймаючи рішення про задоволення позовної заяви, суд першої інстанції не взяв до уваги, що порушене позивачем питання не було предметом розгляду компетентного державного органу (ДБІ в Полтавській області), рішення якого чи його відсутність давали б підставу вважати наявність спору про право. Крім того, в матеріалах справи відсутні документи, які б підтверджували, що на час розгляду справи міськрайонним судом земельна ділянка під нерухомим майном та прилеглою до неї територією передавалася у встановленому законом порядку позивачеві  та знаходиться на законних підставах у користуванні останньої. Також суд належним чином не з’ясував, чи порушені будівельні норми та правила.

«За таких обставин рішення суду першої інстанції прокуратура вважала необґрунтованим, а тому на підставі Закону України «Про прокуратуру» оскаржила його», – сказав Іван Сагайдачний.

Перейти до вмісту