Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Забезпечення комфортних умов руху дорогами загального користування області – першочергове завдання дорожників Полтавщини

Мережа автомобільних доріг загального користування Полтавської області має загальну протяжність 8877,1 км, із них дороги державного значення – 2305,7 км, дороги місцевого значення – 6571,4 км. Протяжність доріг з твердим покриттям складає 8876,3 км, що становить 99,99 %.

“За даними Міністерства інфраструктури України в державі зруйновано майже 90% доріг. Така сама ситуація і на Полтавщині. На відновлення доріг потрібно спрямовувати майже по 50-60 млрд грн щорічно протягом 10 років”, – розповів заступник начальника Служби доріг у Полтавській області Анатолій Мягкохліб.

У відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 176-р Укравтодором доведений план фінансування дорожнього господарства по Службі автомобільних доріг у Полтавській області у 2016 році за бюджетною програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування» на загальну суму 367 968,8 тис. грн, з них:
на поточний середній ремонт доріг загального користування 251 000,0 тис. грн.
на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг загального користування 116 968,8 тис. грн.

За повідомленням прес-служби САД у Полтавській області, цим же розпорядженням затверджений перелік об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування у 2016 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування, зокрема, по Полтавській області:

Знімок екрану - 21.06.16 - 14:00:12

До Постанови Кабінету Міністрів України № 498 внесені зміни і в підсумку ми маємо 300 млн грн. на дорогу М-22 Полтава-Олександрія для проведення поточного середнього, капітального ремонту та ремонту мостів через р. Великий Кобелячок та через струмок біля села Оленівка. На сьогодніший день, на ремонт 3-х доріг області, завдяки спільній роботі Служби автомобільних доріг у Полтавській області, Полтавської облдержадміністрації, Укравтодору та підтримки депутатського корпусу обласної ради було направлено, майже 466 млн грн.” – зазначив Михайло Суржко.

remont

При виконанні робіт з поточного середнього на дорогах державного значення М-22 Полтава-Олександрія, Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин та Т-17-16 Хорол-Семенівка-Кременчук будуть виконані такі роботи: фрезерування існуючого асфальтобетонного покриття фрезою типу “Wirtgen 2000”, розлив бітумної емульсії, улаштування вирівнюючого шару із гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, улаштування верхнього шару покриття із гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші та інші роботи”, – розповів Михайло Суржко.

8 квітня 2016 року на офіційному веб-сайті Служби автомобільних доріг розміщені оголошення про проведення двоступеневих конкурсних торгів на поточний середній ремонт автомобільних доріг державного значення загального користування, а саме: М-22 Полтава-Олександрія, Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин та Т-17-16 Хорол-Семенівка-Кременчук. 16 та 20 травня 2016 року в Службі автомобільних доріг у Полтавській області за адресою: м. Полтава, вул. Куйбишева 22а, відбулися розкриття пропозицій конкурсних торгів на поточний середній ремонт зазначених доріг.

У ході прес-конференції була надана інформація щодо ліквідації ямковості на дорогах загального користування Полтавської області. З початку року на замовлення Служби автомобільних доріг у Полтавській області на автодорогах загального користування ліквідовано 150342 кв.м ямковості на 406 км доріг. В області працює п’ять асфальтобетонних заводи, які розташовані в с. Мачухи Полтавського району, с. Засулля Лубенського району, смт. Козельщина, м. Гадяч та м. Глобине. З початку року випущено 14307 тонн гарячої асфальтобетонної суміші.

Планом фінансування робіт з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання доріг по Службі автодоріг у Полтавській області передбачено видатки на ремонт покриття проїзних частин в сумі 42,2 млн. грн. на дороги державного значення та 5,2 млн. грн. – місцевого значення.

На даний період виконано робіт на суму 55,8 млн. грн. на дорогах державного значення та 3,1 млн. грн. – на дорогах місцевого значення.

Для повної ліквідації ямковості на дорогах державного значення необхідно 17,4 млн. грн., із них 1,7 млн. грн. – для завершення робіт на автодорогах Н-12 Суми-Полтава, Р-42 Лубни-Миргород-Опішня та Р-52 Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

З 4 квітня 2016 року на пересувних пунктах габаритно-вагового контролю, які розташовані на автомобільних дорогах загального користування державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський, М-22 Полтава-Олександрія та Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин працівниками ДП “Полтавський облавтодор” було проведено 1066 зважувань, у 37 випадках було виявлено порушення встановлених норм. За виявленні порушення норм навантаження нараховані штрафи на загальну суму майже 33 тис. євро. До Державного бюджету України перевізниками та водіями, які порушили законодавство України, перераховано 49 тис 902 грн. з копіями підтверджуючих документів” – розповів заступник начальника Анатолій Мягкохліб.

Перейти до вмісту