Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині замісну терапію впроваджуватимуть за власні кошти

1

Замісна терапія на Полтавщині  тепер буде  за власний рахунок. Раніше кошти на ліки надавав Глобальний фонд. За 10 років перебування в Україні на Програму замісної терапії Фонд виділив більше ніж 500 млн доларів. Нині ж витрати повинні взяти на себе обласні бюджети та самі клієнти.

«Донори весь час не можуть бути донорами. З наступного року Глобальний Фонд відходить з України. Для того, щоб не обвалилася вся система, потрібно замінити те, що давав Фонд чимось іншим», -сказав  виконуючий обов’язки головного лікаря наркодиспансеру Ігор Мацицький.

Перший крок вже зроблений,  на цей рік з обласного бюджету виділили 45 тис. грн на замісну терапію. Взагалі до кінця року ця сума має зрости до 79 тис. грн.

Вартість замісної терапії  на місяць становить від 400 до 1,5 тис грн. Оплатити це нині  готові приблизно до 30% пацієнтів, кажуть лікарі.

Цьогоріч  разом з обласною програмою протидії ВІЛ/СНІДу  в Полтаві  діє  новий проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».  Над ним працюють неурядові організації, працівники наркодиспансеру, де партаменту охорони здоров’я і центру СНІДу.

 

Перейти до вмісту