Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

До 20-ої річниці Конституції України у Полтаві презентували унікальну поштову марку (фото)

До 20-ої річниці Конституції України у Полтаві відбулося спецпогашення поштової оригінальної марки “День Конституції України” спеціальним поштовим штемпелем. В урочистостях взяли участь голова Полтавської ОДА Валерій Головко, керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Черкас та очільник Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Олександр Мазур.

Як наголосили під час заходу, це — вже 115-те святкове спецпогашення оригінальної марки. Спочатку полтавці переглянули відеозапис – як Україна отримала Конституцію. Також згадали одну з перших європейських конституцій нового часу – Конституцію Пилипа Орлика.

“Вважаю, що Україна за ці 20 років відбулася, як держава, ми відбулися, як нація. Сподіваюся і щиро бажаю, що в Україну нарешті прийде давно очікуваний мир. Сьогоднішнє святкування ми розпочали біля пам’ятника Мазепі, який зробив велетенський вклад у становлення державності України, боровся за її незалежність. Сьогодні згадуємо Пилипа Орлика, творця першої Конституції”, – наголосив Валерій Головко.

Художній поштовий конверт з оригінальною маркою введений в обіг 10 червня. На ньому — композиція із синьо-жовтим стягом та напис “28 червня — День Конституції України”. Дизайн — Наталії Гожої. Тираж – 400 тисяч примірників.

Також у рамках урочистостей Валерій Головко вручив Подяки кращим працівникам Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта”.

До речі, філателістичний рух України відзначив 20-ту річницю Конституції України спецпогашенням оригінальних марок у Київській, Вінницькій, Львівській, Житомирській, Одеській та Чернівецькій областях.

Перейти до вмісту