Ви тут:
Головне Екологія Економіка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Заходи з енергоефективності дозволять контролювати усі комунальні установи Полтавщини – Пругло

DSC_0033

Запровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях обласної комунальної форми власності із застосуванням механізму ЕСКО (в рамках проекту GIZ) дасть можливість забезпечити контроль за використанням води, тепла та електроенергії.

Про це, зокрема, йшлося сьогодні під час наради у заступника голови Полтавської ОДА Олега Пругла.

“Це дозволить взяти під повний контроль водо- тепло-, енергопостачання, зрозуміти і проаналізувати: хто скільки, як споживає і чому, проаналізувати та зрозуміти, де можна скоротити енерговитрати”, – відзначив Пругло.

За словами заступника директора департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Дмитра Орлова,  полтавці склали перелік  з 67 обєктів освіти, 17 – управління культури (разом більше 333 тис. грн), а також 60 об’єктів галузі охорони здоров’я ( 237,9 тис. грн)  та 36 обєктів соцзахисту (142 тис. грн), разом близько 713 тис. грн.


За його словами, половина вартості проекту з енергоефективності складуть грантові кошти.

Нині полтавці проходять навчання та вебінари щодо заходів утеплення та інструментів контролю за енерговитратами.

Також йшлося про те, що під час запровадження проекту полтавці будуть брати за приклад Дніпропетровськ (Дніпро).

Мета Проекту українсько-німецького співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» є підтримка місцевого самоврядування щодо впровадження заходів з енергоефективності.
В рамках реалізації Проекту, проводяться семінари-наради, тренінги, зустрічі, консультації та інші заходи з питань енергоменеджменту для спеціалістів Полтавської області, тощо.

Перейти до вмісту