Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Юний акордеоніст із Миргорода переміг на міжнародному конкурсі

imge3ebedd1615db1be85091b220108d0b7

Юний акордеоніст Назарій Ковальчук, який навчається у Миргородській дитячій музичній школі, вже вдруге бере участь у конкурсі і вдруге отримує диплом лауреата. Цього року – диплом лауреата I ступеня, повідомляють у Миргородській міській раді.

У Дрогобичі на базі державного педагогічного університету імені Івана Франка відбувся ІХ Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «Perpetuum мobilе». Конкурс об’єднав виконавців із України, Білорусі, Литви, Казахстану, Сербії, Боснії і Герцеговини.

До складу журі ввійшли провідні науковці, музиканти та виконавці: з України – доктори мистецтвознавства Микола Давидов та Андрій Сташевський, професори Віктор Власов і Володимир Мурза, доценти Сергій Карась та Сергій Барвік-Карпатський, викладачі-методисти Михайло Дмитришин, Юрій Чумак, Віктор Чумак, Сергій Максимов; із Білорусі – професор Микола Сєврюков, виконавці-педагоги Трофім Антіпов і Роман Кудін; із Литви – доктор наук Гінтарас Бальчунас та вчитель-методист Маріте Маркєвічєне; з Казахстану – доцент Зауре Смакова.

У віковій категорії Назарія Ковальчука змагалися юні музиканти з України, Литви, Казахстану, Білорусі. Конкурсанти виконували крупну форму, поліфонію та віртуозний твір.

Юний акордеоніст із Миргорода вважає цей конкурс найскладнішим із усіх конкурсів, які проводяться в Україні. Йому є з чим порівняти, адже за рік музикант побував на 15 конкурсах та отримав 19 перемог.

Перейти до вмісту