Ви тут:
Головне Суспільство ТОП-новина Україна 

Стала відома тема цьогорічних пам’ятних заходів до річниці завершення Другої світової війни

fb1200x630_-women-in-ii-war_000

Темою цьогорічних пам’ятних заходів до річниці завершення Другої світової війни є «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової». Про це інформує Український інститут національної пам’яті.

«У 2016 році Український інститут національної пам’яті продовжує у рамках пам’ятних заходів акцентувати увагу на людських долях у роки ІІ світової війни. Цього разу у фокусі – жінка. До 8-9 травня стартує проект Українського інституту національної пам’яті «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової», – йдеться у повідомленні.

УІНП нагадує, що у 2014 році  Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.Новий зміст Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом полягає у:

переосмисленні подій ІІ світової війни, руйнуванні радянських історичних міфів, чесному діалозі щодо складних сторінок минулого;

рівному вшануванні пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкресленні солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй – як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та інших);

перенесенні акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмові від святкування на користь вшанування.

Символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги – червоний мак. Гасло – «1939—1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

за матеріалами: УІНП,Тиждень.ua 
Перейти до вмісту