Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Війна бізнес-ідей. У Полтаві пройшов фінал «Битви стартапів»

21 травня у Полтаві в приміщенні Grass Coworking завершилась фінальна частина змагання бізнес-ідей полтавців — «Битва Стартапів».

Захід поділили на кілька частин. На першій частині зустрічі розповідали представники київських організацій Startup Network та StartUpStart. Вони говорили про проблеми, з якими стикаються молоді підприємці на ранніх стадіях розвитку, часті помилки. Також спікери зачепили тему пошуку інвестицій під свої проекти та важливість підтримки з боку бізнес інкубаторів та акселераторів для проекту та команди.

Вже опісля розповіді почалося те, задля чого зібралися глядачі — презентація проектів. Всього з Полтавської області було подано близько 80 заявок різноманітних проектів. До фіналу відібрали 11 проектів, які оцінювали 9 полтавських підприємців різного напряму діяльності.

За форматом заходу кожна команда мала 3 хвилини на презентацію. За цей час їй необхідно було «продати» себе та свою ідею потенційним інвесторам, донести основну суть, цінності та перспективи її проекту. Після цього жюрі та гості протягом 3 хвилин задавали команді різноманітні питання, які в них з’являлися. Кращу команду за підсумками жюрі чекає участь в осінньому фіналі в Києві.

Стартапери показали проекти в різних напрямках: сервіс для пошуку музикантів, аграрні роботи, виготовлення джемів (котрі під кінець заходу, кожен бажаючий міг підійти і спробувати) та багато іншого. При чому були як вже існуючи проекти, так і ті, що знаходяться лише на стадії ідей, але все ж таки мають право на те, щоб про них почули.

Після останнього учасника, жюрі виставили кожній команді свої бали.

Третє місце зайняв проект «EatMeat», який представляв свій набір для шашликів. Це гарно скомпонований набір з усіх необхідних речей для походу невеликої компанії на шашлик. Команда вже має перші замовлення на свій продукт. Гроші потрібні хлопцям для створення обігового капіталу, щоб мати швидший процес виготовлення та продажу продукції.

Друге місце отримала команда «Endorfine», яка займається виготовленням джемів різноманітних авторських смаків. Як каже її представник Роман Камалетдинов: «Я давно хотів піти в бік виготовлення екопродуктів, а дружина вже дала напрямок».

Перше місце отримав проект «Сrane Locator» — логістика надважких великогабаритних вантажів. За словами представника команди, це вже працюючий сервіс, клієнтами якого вже є більше 100 досить відомих компаній зі всього світу. Команді потрібно 100 тисяч євро для просування їхнього сервісу на міжнародний ринок.

За словами організаторів, захід пройшов успішно. Головне, що у полтавців є потенціал і є куди рости, вони і далі працюватимуть в напрямку розвитку підприємництва в місті.

В подальших планах організаторів — провести «Битву стартапів» серед університетів.

Михайло Скрипченко

Перейти до вмісту