Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Валерій Головко звернувся до торгівельних мереж з проханням облаштувати куточки для хворих на діабет

У зверненні очільник області привертає увагу до проблеми зростання кількості хворих на цукровий діабет в нашому регіоні та необхідність забезпечити їх продуктами дієтичного харчування.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко звернувся до керівництва найбільших торгівельних мереж, які представлені в Полтаві та Полтавській області. У переліку мереж — ТОВ «АТБ-Маркет», ТОВ «Білла Україна», ТОВ «Еко», ДП «Рітейл-Центр», ТОВ «Український Рітейл», СП «Універсам-Полтава», ТОВ «Фоззі-Фуд», ТОВ «Фудмережа».

Нагадаємо, що цукровий діабет небезпечний своїми ускладненнями, а тому посідає третє місце за рівнем смертності. З початку року кількість хворих на цукровий діабет, які отримують інсуліни, в області зросла. На сьогодні це 8347 дорослих та 226 дітей. 

— Побороти цю недугу можна лише за рахунок комплексного підходу. Тобто окрім медикаментозного лікування повинне бути ще й відповідне здорове харчування,— зауважує Валерій Головко. — Якщо правильно підібрати дієту, при легкій формі діабету (а нерідко і при середній тяжкості) можна звести до мінімуму медикаментозне лікування. А то й зовсім обійтися без нього. Саме тому велике значення має розташування у торговій мережі Полтави та Полтавської області місць, виділених для продуктів, що виготовляються для хворих на діабет. Прошу не бути байдужими до проблем людей з діабетом і приділити більше уваги облаштуванню спеціалізованих куточків.

Йдеться про їх розміщення у видних та доступних місцях, збільшення асортименту продуктів для хворих на діабет. Важливо також акцентувати увагу на продуктах, які необхідні для харчування хворих діток та інформування покупців. Адже не всі відвідувачі супермаркетів знають, що в тій чи іншій мережі існують дієтичні продукти для діабетиків.

— Сподіваюся на Ваше розуміння важливості цього питання та вжиття заходів щодо поширення асортименту товарів, необхідних для харчування хворих на цукровий діабет, особливо дітей, — йдеться у зверненні.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту