Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

В ОДА повідомили подробиці загибелі жінок на “Полтававодоканалі”

27 травня на території очисних споруду у селі Мильці, під час очищення фільтрувальних колекторів фекальної насосної станції, загинули дві жінки — 43-х і 53-х років.

Попередньо встановлено, що жінки не скористались індивідуальними засобами захисту та отруїлись парами токсичних газів.

Надзвичайну ситуацію, під час сьогоднішньої апаратної наради у голови Полтавської ОДА, прокоментував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Полтавської облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

“Жінки виконували роботи по очищенню технологічного обладнання на очисному колекторі. Засоби захисту вони при собі мали, але під час виконання цих робіт, вони їх не використовували. Разом з цим, під час попереднього розслідування, з’ясували, що інструктаж з ними не проводився. Проте, люди там давно працювали та все знали. Внаслідок виконання цих робіт, жінки отруїлися сірководнем, втратили свідомість та загинули на місці від подальшого впливу цієї речовини», – розповів Стеблянко.

Він сказав, що травматизм і загибель людей під час виконання трудових обов’язків на підприємствах області зросли на 45%.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив, що:

“Одна із жінок безпосередньо відповідала за техніку безпеки на цьому виробництві. Тобто, та, хто повинна була інструктувати, сама нехтувала правилами безпеки життєдіяльності і не користувалася засобами захисту. Безпека життя повинна бути на першому місці”, – наголосив Головко.

Тож, у підсумку, він поставив перед головами РДА завдання зробити повний моніторинг підприємств, які мають ознаки небезпечного виробництва – провести перевірку дотримання правил безпеки.

За фактом гибелі жінок відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 271 Кримінального кодексу України (Порушення вимог законодавства про охорону праці).

Перейти до вмісту