Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відомий блогер презентував свою першу книгу (ФОТО, ВІДЕО)

«Я работаю на кладбище» – книгу з такою назвою презентували у Полтаві, у Свято-Миколаївській церкві. Її автор – український блогер Павло Белянський, в Інтернеті відомий як Паштет.

Книга про світ, війну та скелети у шафі. Головна тема оповідань – це життя простих людей, частіше киян, оскільки автор живе і працює в столиці України. Історії збирав упродовж трьох років. Лише 34 із запропонованих 100 увійшли до збірки.

«Це – моя перша книга. Ніколи не думав, що колись стану письменником. Та хоча й досі себе таким не вважаю. Усі історії, про які розповідаю, справжні. Я не видумав ні одного персонажа. Пишу лише те, що відбувалося в реальності», – розповів Павло Паштет Белянський.

Назву «Я работаю на кладбище» для своєї першої книги автор обрав невипадково, адже й насправді працює на цвинтарі.

«Я, дійсно, працюю на кладовищі, виготовляю та встановлюю пам’ятники. Часто люди розповідають мені свої життєві історії, свої біди. Для того, щоб емоційно розрядитися, я почав писати про них на своїй сторінці у Facebook. Людям це сподобалось, з’явилось багато підписників», – додав він.

Тираж книги – 5 тисяч примірників, більше половини вже продали і ще приходить чимало заявок. Збірку «Я работаю на кладбище» читають як на Закарпатті, так і на Донбасі. Автор розповів, що книгу замовляли навіть у Канаду, Японію та Австралію.

Полтавці давно вже знайомі із творчістю блогера, а віднедавна й письменника, переважно у соціальних мережах читали його оповідання. Тож на зустріч з Павлом Белянським чекали давно. На презентацію завітали аби придбати книгу та поспілкуватися з автором.

«Із творчістю Павла Белянського познайомилась півроку тому через соцмережу Facebook. Коли дізналась, що виходить книга, то замовила відразу. Уже й отримала збірку, ще й з автографом. Днями дізналась, що у Полтаві проходитиме літературна зустріч, тож відклала всі справи», – Анна Землякова.

Оповідання Павла Паштета Белянського дозволяють відчути різні емоції, поглянути на життя з іншого боку, усвідомити його багатогранність і цінність, наголосили шанувальники творчості автора.

«Назва книги ні про що мені не сказала, але коли прочитала кілька оповідань, зрозуміла, що збірка – про людські долі, про їхнє ставлення один до одного. Вони мене вразили до глибини душі. Я читаю і плачу», – розповіла Олександра Іваніщенко, яка працює у Свято-Миколаївській церкві.

Уже найближчим часом збірку «Я работаю на кладбище» можна не лише почитати, а й послухати. Також організатори обіцяють надрукувати українське видання. Адміністратор Алла Комарова запевняє, що вже найближчим часом шанувальники творчості Павла Паштета Белянського зможуть прочитати найближчим часом роман.

Раніше книгу «Я работаю на кладбище» вже презентували у Києві, Дніпропетровську, Харкові, ще планують відвідати Миколаїв, Херсон.


Перейти до вмісту