Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулась лекція «Етнопсихологія як фактор збереження Нації: усвідом себе українцем!»

зореслав

17 травня  у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.Гончара відбулась лекція Віктора Фіалковського «Етнопсихологія як фактор збереження Нації: усвідом себе українцем!»

Віктор Фіалковський (Зореслав Воля) – етнопсихолог, лектор ідеолого-просвітницької тематики в полку «Азов», дослідник дохристиянської культури та звичаїв України. Красуня-Полтава зустріла пана Віктора сонячним ранком і прямим ефіром на телеканалі «Місто».

зореслав 3

Під час зустрічі в бібліотеці Гончара гість із Києва порівняв поняття етносу і нації, висвітлив етапи розвитку етносу та його психологічні ознаки, пояснив питання пасіонарності, розкрив визначальні риси українців.

На захід завітали небайдужі до питань національної культури полтавці, а тема виявилась настільки актуальною, що набула неабиякого резонансу. Тому лекція плавно перейшла у гостру дискусію, а відвідувачі бібліотеки вже замовили чергову зустріч.

Наприкінці дня Віктор Фіалковський відвідав благодійну мистецьку презентацію книги Є.Положія «Іловайськ» і був уражений креативністю полтавців.

зореслав 2

Перейти до вмісту