Ви тут:
Відео Головне Культура Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві проходить туристичний фестиваль “Гастрономічна гостинність Полтавщини” (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні на Театральні площі у Полтаві з нагоди Дня Європи в Україні проходить ІІ Міжрегіональний туристичний фестиваль “Гастрономічна гостинність Полтавщини”.

На ньому презентують туристичний потенціал області, народні промисли, гастрономічні вироби української та інших національних кухонь, санаторно-курортні заклади, ресторани, кафе, а студенти навчальних закладів — європейське містечко. Також відвідувачі фестивалю змогли побачити показ мод та дефіле юних моделей центру моди “Століття краси” з колекцією “З любов’ю до України”.

На площі виступають творчі колективи Полтавщини, майстри народної творчості, художники проводять майстер-класи.

На 16:00 заплановане проведення безкоштовної пішохідної екскурсії центральною частиною міста “Полтава — місто легенд”. А з 15 до 17 години на полтавців чекає незабутнє видовищне дійство — акція “Піднімемо Україну разом”, спрямовану на популяризацію спорту та здорового способу життя серед різних верств населення, насамперед — серед молоді. У рамках акції відбудеться встановлення офіційного рекорду України по перенесенню макету нашої держави вагою 3 т.

На фестиваль з’їхалися учасники з усієї області, а також із сусідніх – Дніпропетровської та Харківської областей.

Відвідали дійство і голова Полтавської ОДА Валерій Головко та його перший заступник Андрій Пісоцький, керівники департаментів та структурних підрозділів облдержадміністрації.

“Гастрономічна гостинність Полтавщини” – це уже другий фестиваль, який ми проводимо. Він має статус Міжрегіонального, бо до нас з’їжджаються гості з різних областей України, цьогоріч — із Дніпропетровського та Харківського регіонів. На цій площі 30 виставкових місць, учасників набагато більше. Найбільше тут представлено майстрів народної творчості. Також хотілося б відзначити Європейське містечко вузів. Себе представили і національні громади Полтавщини, серед них польська та чеченська. Ми сподіваємося, що фестиваль житиме і далі”, – розповіла “Новинам Полтавщини” заступник начальника управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Лариса Оніщук.

Офіційне закриття фестивалю відбудеться о 17:00.

Перейти до вмісту