Ви тут:
Головне Екологія Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували туристичний маршрут “Заповідна краса Полтавщини”

4Сьогодні Управління інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації та відділ обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського провели презентацію нового туристичного маршруту “Заповідна краса Полтавщини”.

У залі зібралися студенти, туристичні оператори та небайдужі полтавці, яким розповіли про туристичні принади Полтавщини, колоритного краю з багатовіковою історією та унікальною мальовничою природою, архітектурно-історичними та природними пам’ятками.

Світлана Кигим, завідуюча науково-експозиційним відділом природи Полтавського краєзнавчого музею розповіла про унікальні незаймані природні комплекси Полтавщини та важливість збереження її біорізноманіття, особливо тих видів рослин та тварин, що занесені до Червоної книги України та до списку рідкісних видів регіону, які потребують охорони.

Усього в області налічується 380 таких заповідних територій, з них – 29 загальнодержавного значення і 258 місцевого заповідного фонду, які розташовані на 150 тисяч гектарах, або 5% усієї території. (У цивілізованих країнах Європи  показник заповідних територій сягає 15%).
Найвідоміші національні природні парки Полтавщини – це Пирятинський та Нижньосульський, також  5 ландшафтних парків, понад 100 різноманітних памяток природи.

Найбільше на Полтавщині, 18% заповідних територій, розташовані на Диканщині. Детально про туристичний маршрут  Регіонального ландшафтного парку “ Диканський”, розташованого на 12 тис. гектарів території, розповіла його керівник Ірина Черкаська.

Із унікальними заповідними місцями Полтавщини можна ознайомитися за допомогою музейних збірок та звітів
природних пам’яток районів і міст

1 r 11 2

Лариса Лисенко (на фото) головний бібліотекар обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, відзначила, що головна мета заходу – поінформувати студентів і туроператорів про туристичні принади області.

3

Перейти до вмісту