Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві правоохоронців вчили протидіяти насиллю в сім’ї (ФОТО)

Сьогодні у прес-центрі Полтавського міського будинку культури фахівці БО “Світло надії” провели для працівників органів внутрішніх справ семінар “Жінка Полтавщини вільна від насильства”.

Мета проведення подібних заходів, за словами організаторів, – розпочати плідно працювати із поліцейськими для запобігання насильства в сім’ї та покращення процесу переадресації у випадку його виявлення.

Психолог БО “Світло надії” Світлана Большева розповіла правоохоронцям, як потрібно працювати з жертвами насилля та з тими, хто його вчиняє. А також презентувала корекційні програми, за якими проводять роботу із жінками, які постраждали.

“Поліція – це ті люди, які найпершими приїздять на виклики та контактують із тими, хто постраждав, і з тими хто вчиняє насилля. Дуже важливо навчити поліцейських, як правильно спілкуватися і працювати із такими людьми. Ми не можемо примусити осіб, які вчиняють насилля проходити корекційну програму, вона не є каральною. Коли до нас звертаються люди, ми навчаємо їх спілкуватися так, щоби у родині було менше скандалів”, – наголосила психолог.

За словами працівника поліції Мирослави Таран, у Полтаві кожного дня трапляються випадки насилля у родині. Їх головна причина – вживання алкоголю членами родини. “Коли надходить виклик про факт вчинення домашнього насилля, дільничі інспектори проводять перевірку, складають адміністративні протоколи, і виносить офіційне попередження тій особі, які вчинила насилля. На жаль, у 70 % випадків відбувається повторне вчинення насилля у родині Тому потрібно відпрацювати алгоритми роботи, і застосовувати їх на практиці, аби зменшити кількість повторних фактів вчинення насилля”, – сказала Таран.

Захід відбувся у рамках реалізації ініціативи “Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг жінок, які постраждали від насильства в сім’ї в Полтавській області” за підтримки Європейського союзу у партнерстві з Міністерством соціальної політики України та МБФ “Українська фундація громадського здоров’я”.

Перейти до вмісту