Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад та МАН

Переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Малої академії наук  в області нагородили в Полтаві. Цьогоріч  Полтавщина має 40 переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад і 25 – Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту МАН.

За перші місця переможці отримали по 600 гривень, за друге – по 500 і за третє – 400 гривень. Грошові премії виділили  завдяки дії обласної Комплексної програми розвитку освітньої галузі. Юних інтелектуалів привітали голова Полтавської ОДА Валерій Головко та заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко.

«Обласна рада має відповідну програму підтримки обдарованих дітей. На це виділяються певні кошти. Ми і надалі продовжувати цю роботу, адже це наше майбутнє», – сказав Головко.

«Ви є нашим інтелектом. Ви навчаєтесь, а в в майбутньому станете чималою підтримкою тим, хто іде воювати на схід України. Дякую і вітаю Вас з цими перемогами», – сказав Ханко.

Президент Малої академії наук України Станіслав Довгий  зазначив, що цього року тематика робіт відзначилася патріотичністю. Самі ж юні полтавці гідно несуть традицію великих своїх земляків.

За словами ректора Полтавського обласного інституту післядипломної  педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського Віталія Зелюка, показники учнів нашої області значно зросли у всеукраїнському рейтингу. Зокрема показник у всеукраїнських олімпіадах зросли на 10 %.

Загалом в області більше тисячі школярів, які стали переможцями олімпіад різного рівня.

Перейти до вмісту