Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

СБУ провело обшуки в офісi “Кернел Груп”

sbu_61e10Потужний оператор олійного  ринку холдинг “Кернел Груп” заявляє про проведення співробітниками Служби безпеки України обшуків у офісах компанії 12 травня.

Про це сказано у відкритому листі ради директорів “Кернел Груп” вищому керівництву країни.

Керівництво компанії вказує на блокування роботи офісів в другій половині дня.

“350 працівників нашої компанії були заблоковані у приміщенні з 13:00 по 19:00. Не оцінюючи сам формат обшуку, хочемо зазначити, що всі 15 вилучених документів компанія готова була віддати добровільно за 10 хвилин. Про це неодноразово були проінформовані співробітники, які проводили обшук”, – сказано в повідомленні.

“Кернел” також наголошує, що подібні дії СБУ перекреслюють зусилля всього вищого керівництва країни щодо залучення іноземного капіталу в Україну, і сформована ситуація несе негативний сигнал для міжнародних інвесторів – існуючих і потенційних.

Компанія також вважає, що кримінальна справа, у рамках якої проводився обшук, порушена за перекрученими фактами і немає перспектив.

“Ми неодноразово доводили свою правоту при численній зміні влади й нескінченних ротаціях у правоохоронних органах”, – сказано в повідомленні.

Компанія нагадує, що в бюджет країни 2015 року вона заплатила більше 1 млрд гривень; за останні 5 років інвестувала в аграрну індустрію понад 18 млрд гривень; акції компанії вже 9 років торгуються на Варшавській фондовій біржі.

“Наші акціонери – пенсійні фонди Європи і США, наші партнери – найбільші світові банки. Протягом багатьох років ми очолюємо східно-європейські й національні рейтинги з прозорості бізнесу, якості корпоративного управління. Ми впевнені у своїй правовій позиції й доведемо її в суді”, – наголошується у зверненні.

До складу групи “Кернел” входять Полтавський олійноекстракційний завод, елеватори потужністю 2,2 млн тонн, агропідприємства з 84,5 тис. га сільгоспземель.

Підприємства холдингу виготовляють продукцію під ТМ “Щедрий дар”, “Стожари”, “Любонька”, “Чумак”.

Найбільшим акціонером “Кернел” через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський.

Перейти до вмісту