Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Рятувальники відвідали та надали допомогу багатодітній родині переселенців (ВІДЕО)

Днями співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області разом з працівниками Полтавського регіонального офісу громадської ініціативи «КримSOS» відвідали багатодітну родину, яка нещодавно переїхала з Донецької області до села Васильки Лохвицького району. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Рятувальники допомогли передати батькам шістьох дітей соціальну допомогу (ліжка, ковдри, продукти харчування), яку надав Полтавський регіональний офіс громадської ініціативи «КримSOS» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Днями, до будинку, який для вимушених переселенців надала сільська рада, переїхали сестра з трьома дітьми. Тож, тепер у будинку проживає 3 дорослих та 9 дітей.

Психологи Головного управління ДСНС України у Полтавській області мають значний досвід з надання кваліфікованої психологічної допомоги вимушеним переселенцям, тож, аби розрадити дорослих та дітей, які виїхали зі Сходу України та нині проживають на території Лохвицького району, були проведені профілактичні бесіди. Відомо, що зняти емоційну напругу у дітлахів можливо за допомогою арттерапії, саме тому рятувальники подарували дітям настільну гру та набір фломастерів. Під час спільного малювання психолог Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області Ганна Потапенко спілкувалася із старшими дітьми. Це допомогло встановленню контакту і відновленню дитячої душевної рівноваги. В цей час психолог Головного управління Дмитро Лагута спілкувався із батьками, намагаючись підвищити їх емоційний фон та повернути надію на краще життя.

Слід зазначити, що співробітники Служби порятунку «101» постійно підтримуютьзв’язок та опікуються проблемами вимушених переселенців, які виїхали з окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції й знайшли прихисток на території Полтавщини.

Перейти до вмісту