Ви тут:
Погода Полтавщина Суспільство 

Погода в Полтаві: якщо початок травня холодний, то кінець буде теплий

май

2 травня в Полтаві  переважатиме тепла і суха погода.

Як повідомляє Укргідрометцентр, температура повітря вночі становитиме від 6 до 8 градусів з позначкою плюс. Вдень — +16..+18 градусів.

3 травня в Полтаві без опадів, Вітер південно-східний із переходом на північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 8-10°, вдень 17-19°.

Аналогічною буде й погода 4 травня. Дещо похолодає 5 травня, денна температура повітря становитиме +13..+15 градусів. Прогнохують дощі. У кінці тижня 6 травня синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Температура повітря становитиме вночі 7-9 градусів тепла. Вдень 16-18 вище нуля.

Якщо початок травня обіцяють холодний,  то в середині останнього весняного місяця буде до +20 градусів, а ближче до кінця — майже справжня літня спека, інформує fakty.ictv.ua

За довгостроковими прогнозами метеосайтів і прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, травень не очікується таким спекотним, як в минулому році, коли літо настало вже з початку місяця. Нинішня не тепла і не холодна погода (в середньому 12-15 градусів тепла вдень і нижче 10 тепла вночі) протримається перші дві декади травня, лише у третій декаді можна буде зняти обридлі куртки.

Розділилися думки синоптиків і з приводу дощів. Погодні сайти обіцяють, що з неба буде капати дві з гаком тижні — то більше, то менше, але майже кожен день, крім 9 і 12 травня. – У першій декаді травня опади будуть незначними, з другої половини місяця опади стануть більш частими, але не дуже сильними, приблизно кожні три дні, — розрахувала Мартазінова. А ось Горбань впевнений у протилежному: – Очікується три періоди дощів: найсильніший з можливими штормовими вітрами на початку травня, за 4 дні може випасти 14-18 мм опадів, потім 5-6 мм дощів 8 травня, 9-12 мм 18 або 19 травня і ще 2-3 мм 20 або 21 травня. В інші дні буде сухо.

Про травень існує чимало народних прикмет

Якщо початок травня теплий, то кінець буде холодний і навпаки.

Коли в небі миготять і блискають зірки, то це прикмета, що кілька днів буде ясно, сухо і без дощу.

Мурахи, павуки чи бджоли виявляють велику активність – погода буде доброю.

Якщо травневий дощ починається великими краплинами, то він ненадовго.

Якщо в травні багато дощів, то їх обмаль буде у вересні (і навпаки).

Квіти пахнуть здалека – на вітер.

Пізно зацвіла горобина – пізня й осінь.

Дуб раніше розпустить листя від ясена – на сухе літо.

Тиха й світла ніч без роси – наступного дня неодмінно занегодить.

Туман над водою не розходиться – буде гарна і суха погода.

Часті тумани у травні – на мокре літо.

Багато хрущів – на сухе літо.

Якщо жаби стрибають по землі – на дощ.

Перейти до вмісту