Ви тут:
Головне Екологія Економіка Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

Населення Біликів погрожує перекриттям магістралей, щоб закрити свинокомплекс

DSC_0033

Населення селища Білики Кобеляцького району (5 тисяч людей) готове до радикальних дій з перекриття автомагістралей і залізничної колії, щоб закрити свинокомплекс ТОВ “Сільські традиції”, який 5 років поспіль отруює їм повітря.

Про це, зокрема, йшлося під час прес-конференції в “Новинах Полтавщини”.

Голова профільної екологічної комісії обласної ради Ігор Горжій зазначив що до екологічного лиха призвела бездіяльність органів влади, державної екологічної інспекції, контролюючих та правоохоронних органів та завірив, що його екологічна комісія прагне допомогти населенню, щоб власники підприємства усунули всі екологічні недоліки (на це їм дали термін до 15 жовтня).

Також Горжій закликав прийти селян 1 червня на сесію обласної ради, щоб привернути увагу до цього питання. Досі є незрозумілим, хто дав дозвіл працювати підприємству без відповідних очисних споруд. Це трагедія не лише с.Білики, а всієї області, адже забруднюються грунтові води і т.д.

Юрій Латиш, селищний голова смт Білики, зокрема, зачитав документи, що засвідчують факт будівництва свинокомплексу  всупереч усіх санітарним нормам. За його словами, сморід триває з 2012 року і жодних обіцяних екологічних заходів власники свиней не проводять.

Інна Жук, депутат селищної ради смт Білики, голова тимчасової екологічної комісії підкреслила, що селяни налаштовані рішуче: заблокувати рух і перекрити магістралі, щоб припинити діяльність свинокомплексу, який не дає жити місцевим мешканцям.

Лідія Плужник, голова ГО “Своя земля” доповнила, що 5 тис.населення виступають за повне закриття підприємства, адже протягом 4 років обіцянки не виконані, з  колодязів у людей зникає питна вода і дихати неможливо. У людей зневіра не лише до працівників свинокомплексу, а й до бездіяльних представників влади.

Учасники прес-конференції домовилися підняти цю проблему 1 червня на сесії обласної ради
Також мешканці спробують звернутися до суду заборонити діяльність підприємства.

Перейти до вмісту